onlyfighters

August 23, 2011

BODYBUILDING : Δείτε αφιέρωμα στον Σπύρο Μπουρνάζο, τον μεγαλύτερο Έλληνα Bodybuilder!

Στην φωτογραφία ο Σπύρος Μπουρνάζος

Σπύρος Μπουρνάζος: ο Swartzeneger της Ελλάδας!

Έτσι τον αποκαλούσαν στη δεκαετία του '80. ο αθλητής, που ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα στο body building και κατέκτησε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους, όταν το ελληνικό body building ήταν στα σπάργανα.

Η δεκαετία '80 - '90 τον βρίσκει απογειωμένο και καταξιωμένο στο αθλητικό - επαγγελματικό και καλλιτεχνικό στερέωμα.

Σε ηλικία 32 χρόνων με συνειδητή επιλογή αποσύρεται από τα φώτα της δημοσιότητας και αφοσιώνεται (έχοντας πρότυπο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τους έλληνες σοφούς) στο «ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» και το «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ», με λίγα λόγια στην πνευματική αναζήτηση.

Μετά από 20 χρόνια, μέσα από την αυταπάρνηση, την εγκράτεια και τον αυτοέλεγχο επανέρχεται δριμύτερος, ολοκληρωμένος πλέον και ατσαλωμένος υπερασπίζοντας το «ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» με πράξεις και όχι θεωρητικές αμπελοφιλοσοφίες...


Σε αυτό το πρώτο βίντεο δείτε τα πρώτα χρόνια του ελληνικού Bodybuilding, το ξεκίνημα και τις πρώτες διακρίσεις του Σπύρου Μπουρνάζου.




Στο δεύτερο μέρος δείτε τα χρόνια της δόξας, τους μεγάλους αγώνες και τις νίκες του Σπύρου Μπουρνάζου την περίοδο 1979-1989.



Υπάρχει και τρίτο μέρος το οποίο δυστυχώς για λόγους δικαιωμάτων δεν μπορεί να ανέβει.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε την τελευταία εμφάνιση του θρυλικού Μπουρνάζου στο 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο που έγινε στις 13-5-1989. Ήταν ο νικητής στην κατηγορία +90 κιλά και Γενικός Νικητής.



Eδώ το ατομικό ποζάρισμα του Σπύρου Μπουρναζου στο 1ο Μρ Οδύσσεια που διοργανώθηκε από το περιοδικό Superman,το 1985 στην Θεσσαλονίκη.
Ο Σπύρος Μπουρναζος νικητής της ψηλής κατηγορίας αλλά και του Γενικού Τίτλου.




Δείτε εδώ ένα ακόμα βίντεο με τον Σπύρο Μπουρνάζο από συμμετοχές του σε ταινίες.



Δείτε τέλος μια πρόσφατη συνέντευξή του.



ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!






Πηγή αρχικού κειμένου : panoramapress.gr